Η Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου (Α.Ε.Χ.) είναι παλιός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας που εδρεύει στο ομώνυμο προάστιο, το Χαλάνδρι. Προήλθε από συγχώνευση δύο προπολεμικών ομάδων της περιοχής: του Πανχαλανδριωτικού, με έτος ίδρυσης το 1934 που θεωρείται και έτος ίδρυσης της ΑΕΧ και της Ολυμπιάδας Χαλανδρίου, με έτος ίδρυσης το 1939.

Η Α.Ε. Χαλανδρίου έχει αναδείξει κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα σε μεγάλους συλλόγους όπως: Σκανδάλη (Απόλλωνα Αθηνών), Κοζαδίνο και Τζαρέλλα (Παναθηναϊκού), Αλέφαντο (Ολυμπιακού). Μεγάλη καριέρα έκανε στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Δημητρίου που αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδας.

Η ΑΕ Χαλανδρίου χρησιμοποιεί ως έδρα το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας», ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής. Το γήπεδο ποδοσφαίρου διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα και κουλουάρ στίβου 6 διαδρομών. Οι κερκίδες ανακατασκευάστηκαν πλήρως τον Αύγουστο του 2016.

Στο γήπεδο ποδοσφαίρου αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά και εξυπηρετούνται αθλητικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής. Η ποιότητα των υποδομών του, αποτελεί κεντρικό πόλο έλξης, για όλους τους δημότες του Χαλανδρίου που τους ενδιαφέρει να αθληθούν.