Written by halandri_admin

ΑΕ Χαλανδρίου: Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του Σάσα Ζιβούλοβιτς

Σοκ προκάλεσε στο Χάντμπολ και τον Ελληνικό Αθλητισμό ο αδόκητος θάνατος του Σάσα Ζιβούλοβιτς, προπονητή της γυναικείας ομάδας Χάντμπολ της Νέας Ιωνίας και επί χρόνια διεθνούς αθλητή με την Εθνική Ελλάδας!

Ο Σάσα πέθανε αιφνιδίως τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/2), σκορπώντας τη θλίψη στους οικείους του και σε όλους τους Χαντμπολικούς και όχι μόνο φιλάθλους κι αθλητές.

Η διοίκηση της ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, και τα μέλη της ομάδας εκφράζουν τα θερμά του συλλυπητήρια για ένα σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο, ο οποίος υπήρξε προπονητής ορισμένων παικτών μας στο παρελθόν ή άξιος αντίπαλος μελών του συλλόγου μας.

Αντιπροσωπεία του συλλόγου του Χαλανδρίου θα παραστεί στην κηδεία του Σάσα Ζιβούλοβιτς τον οποίο θα αποχαιρετήσει με τις τιμές που του αξίζουν.

H ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος συγκλονισμένη και με μεγάλη οδύνη αποχαιρετά τον Ολυμπιονίκη Σάσα Ζιβούλοβιτς που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, τα ξημερώματα, σε ηλικία 51 ετών.

Μεγάλη προσωπικότητα του αθλήματος, σπουδαίος άνθρωπος, πρότυπο αθλητή, χαρισματικός προπονητής, άριστος επαγγελματίας και οικογενειάρχης, ο Σάσα Ζιβούλοβιτς αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ από την Ελλάδα και τους Έλληνες, παρότι δεν γεννήθηκε εδώ.

Έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 2004 και αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, συμβάλλοντας στην κατάκτηση των δύο 6ων θέσεων.

Τίμησε τα ελληνικά χρώματα και σεβάστηκε το Εθνόσημο από το πρώτο έως το τελευταίο του παιχνίδι.

Πέρασαν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την Κυριακή το απόγευμα, όταν οδήγησε την Νέα Ιωνία στην κατάκτηση του 6ου Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών της ιστορίας της, στο 19ο Final Four της Ηγουμενίτσας.

Αυτός ήταν ο 5ος του τίτλος ως προπονητής, όλοι με τη Νέα Ιωνία, είχαν προηγηθεί δύο πρωταθλήματα και άλλα δύο κύπελλα Ελλάδος.