Written by halandri_admin

ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Τρίτη καλύτερη άμυνα σε όλες τις κατηγορίες του Χάντμπολ!

Η ΑΕ Χαλανδρίου του Γιώργου Δραγάζη δεν είναι απλά αήττητη στη Β’ Εθνική στον όμιλο της, αλλά παράλληλα κρατάει και την τρίτη καλύτερη άμυνα σε μέσο όρο σε όλες τις κατηγορίες του Χάντμπολ!
Η ΑΕΧ επέστρεψε στο προσκήνιο και είναι αποφασισμένη να μείνει σε αυτό ως πρωταγωνίστρια.
Ξεκίνησε τη σεζόν με 3/3 νίκες δεχόμενη μέσο όρο 18 γκολ, απόδειξη ότι οι τερματοφύλακες της – προεξέχοντος του Τάσου Τσακνή και τους Πέτρο Νικολίνταη και Γιώργο Παμποράκη από πίσω- αλλά και η άμυνα της λειτουργούν σε σχεδόν άριστο επίπεδο.
Σε κανένα παιχνίδι της ως τώρα η ΑΕΧ δεν δέχτηκε πάνω από 19 γκολ (από Κένταυρο και Έσπερο), ενώ με τους Αμφικτύονες Λαμίας κράτησε το παθητικό της στα 16 τέρματα.
Η συνταγή της ως τώρα πετυχημένης πορείας του Χαλανδρίου φέρει την υπογραφή του προπονητή της ομάδας, Γιώργου Δραγάζη και των παικτών του, που δεν επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να σκοράρουν με άνεση, πετυχαίνοντας έτσι τα επιθυμητά αποτελέσματα με στόχο τα μπαράζ ανόδου στην Α2.

Χάρη στο πολύτιμο αρχείο και τη δουλειά του Μάνου Νεόφυτου και τη δική μας αναζήτηση, εντοπίσαμε στις βαθμολογίες πως:
Καλύτερη άμυνα σε όλες τις κατηγορίες έχει ο Φέρωνας Βεροίας με παθητικό 16.6 γκολ (με την υποσημείωση πως ενδεχομένως να μην είναι πλήρη τα αποτελέσματα) στο Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, ενώ ακολουθεί ο Φαίακας Κερκύρας με 17.5 από τον βόρειο όμιλο της Α2.
Πίσω από την ΑΕΧ ακολουθεί η Πολιτεία (19.5 γκολ) κι ο Άρης Νίκαιας (20.2), ενώ από τη Handball Premier η ΑΕΚ είναι εκείνη που κατέχει την καλύτερη άμυνα με 22.5 γκολ παθητικό. Λογικό γαρ το υψηλότερο νούμερο αφού στην Α1 το Χάντμπολ παίζεται σε ταχύτερους και πιο ποιοτικούς επιθετικά ρυθμούς από ότι στις μικρότερες κατηγορίες.