Written by halandri_admin

Η Επιστημονική Ομάδα του ΟΠΑΠ στην Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 27 Μαρτίου η επίσκεψη της Επιστημονικής Ομάδος του ΟΠΑΠ στο γήπεδο της ΑΕ Χαλανδρίου.

Η Επιστημονική Ομάδα αποτελείται από ειδικευμένους παιδιάτρους, ψυχολόγους και διατροφολόγους που ενημερώνουν τα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές για θέματα σχετικά με την ειδικότητά τους.

Επειδή ο αθλητισμός αποτελεί ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας, μέσω του οποίου αναπτύσσονται και διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, o ΟΠΑΠ ΑΕ επιδιώκει να καλλιεργήσει στα παιδιά τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικής προσπάθειας, διασφαλίζοντας ότι το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού θα συνεχίσει να στηρίζεται σε γερές βάσεις.

H AE Χαλανδρίου βρίσκεται στο δίκτυο του ΟΠΑΠ σχετικά με τις αθλητικές ακαδημίες όλης της χώρας , ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύσσεται σε 125 Ερασιτεχνικά Σωματεία Ποδοσφαίρου.

Οι μικροί μας ποδοσφαιριστές των τμημάτων Αστεράκια, Junior και Projunior, είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σχετικά με την διατροφή και όχι μόνο από επιστημονικούς συνεργάτες του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα οι νεαροί παίκτες της ακαδημίας εκπαιδεύτηκαν στα σημαντικά συστατικά και τρόφιμα που πρέπει να έχουν καθημερινά για μέγιστη απόδοση (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά), τους υδατάνθρακες – τα είδη των υδατανθράκων και αυτούς που επιλέγουμε στα γεύματα πριν την προπόνηση, το «ταπεράκι του νικητή» που θα πρέπει να συνοδεύει τον ποδοσφαιρικό τους σάκο σε κάθε προπόνηση και αγώνα και το ισοζύγιο ενέργειας και πώς αυτό συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση του βάρους μας.

Στόχος ήταν να κατανοήσουν βιωματικά την έννοια , το όφελος και τη σημασία που έχουν αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, ο υγιής ανταγωνισμός, ο σεβασμός και η αποδοχή στην καθημερινή κοινωνική ζωή τους και την λειτουργία της ομάδας τους.

Όλα αυτά επετεύχθησαν μέσα από πολλά παιχνίδια που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν, να συνεργαστούν με τους συμπαίκτες τους αλλά και με παίκτες άλλων ηλικιών και να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις !!!