Written by halandri_admin

Η ΑΕ Χαλανδρίου για δεύτερη χρονιά στο Φεστιβάλ Ακαδημιών του ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 128 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.
Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:
Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και τα φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: http://sportsacademies.opap.gr/el

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα προβάλλοντας τις μεγάλες αξίες του αθλητισμού: το ευ αγωνίζεσθαι , την ομαδικότητα, την αφοσίωση και το σεβασμό.

Για δεύτερη χρονιά συμμετέχει και η δική μας Ακαδημία μετά από την επιλογή μας ανάμεσα στις κορυφαίες της Ελλάδος.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά της Ακαδημίας μας γεννηθέντα από 1/1/2007 εώς και 31/12/2014 οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε παιχνίδια ομαδικότητας, ποδοσφαιρικούς αγώνες χωρίς σκορ και βαθμολογία, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, ολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε μία μοναδική βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές.

Κάθε Φεστιβάλ θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή και ριζικά διαφορετική γιορτή, με δώδεκα νέους σταθμούς δράσεων μέσα στο γήπεδο! Μέσω αυτών, παιδιά, γονείς και προπονητές θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν τη χαρά του παιχνιδιού, και να συμμετέχουν σε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αντανακλούν στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Οι δώδεκα νέοι σταθμοί αποτελούν φέτος ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και όλες οι δράσεις ποδοσφαιρικές ή μη, θα είναι συναφείς με τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Ομαδικότητας, του Σεβασμού και της Αφοσίωσης. Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ, κάθε Φεστιβάλ θα συνεχίσει να προσφέρει μία αφορμή να γιορτάσουμε τον αθλητισμό και να δείξουμε στα παιδιά μας με έναν εξόχως αποτελεσματικό τρόπο πως μέσα από το παιχνίδι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Παράλληλα, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την όλη εκδήλωση μέσα από τα μάτια των παιδιών τους, ενώ θα τους δοθεί και η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ριζικά αναδιαμορφωμένες δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για να είναι κατανοητές και άκρως ευχάριστες.

Στόχος του ΟΠΑΠ είναι όλες οι Ακαδημίες του προγράμματος να μοιραστούν τη μοναδική αυτή εμπειρία που θα προσφέρουν τα Φεστιβάλ.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία της Ακαδημίας μας ως τη Πέμπτη 7 Μαρτίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η συμπλήρωση του έντυπου γονικής συναίνεσης του ΟΠΑΠ που βρίσκεται στη γραμματεία μας.